Woman LifeBook

Женски чакрови практики
Без тях е невъзможно да се постигне успех в живота!

Както знаете, в тялото има седем основни енергийни центъра – седем чакри. Те са разположени по протежение на гръбначния стълб. Те са енергийни центрове в нашето тяло, през които протича енергията на живота. Чакрите са източникът на цялата сила, цялата енергия и цялата активност; физическото, умственото и емоционалното здраве на човек зависи от хармонията им.
 
Защо се нуждаем от женски енергийни практики?
 
Трудно е да се живее в 21 век, без да се правят енергийни практики. В ежедневието си всички ние бързаме, стресираме се, не ни остава време за нас самите и за истинска тишина, в която да чуем себе си. Затова използваме един лесен и достъпен начин за пречистване и изпълване с нова енергия, а именно енергийните практики. Невъзможно е да се достигне ново ниво, да се постигне нещо съществено в живота, без да се работи с енергиите. Мислете за тях като за необходими неща, като миене на зъбите, пиене на вода, ядене на храна, упражнения. Защото днес това е единствената възможност не само да живеем, но и да действаме и да се развиваме.
 
Втория енергиен център – Свадхистана
 
Цвят: червено-оранжева. Издига се по-високо, до центъра на нашата женска сила. Удоволствието, състоянието „искам“, вашата привлекателност и магнетизъм живеят тук. На това ниво работим със състоянието на Господарката.

Когато се включите във втората чакра, започвате да вкусвате живота. Представете си, че влизате в морето, водата докосва тялото, тук тя гали краката, издига се до прасците, ханша, кръста, гърдите. В състоянието на Господарка вие усещате тези усещания много по-силно.

Именно в чакра Свадхистана ние привличаме това, което искаме в живота. Как работи: изпитвате удоволствие от всичко, което ви заобикаля, изпълнени сте с това чувство и след това привличате мъже, пари, възможности за това. Все едно да станеш магнит.
Смята се, че състоянието на Господарката е свързано с удовлетворението на някого. Това е грешка. Тук е важно как изпитваме удоволствие и удоволствие от себе си.
Ако чувствате, че не усещате цветовете на живота, храната не доставя удоволствие, а докосването е досадно, ако не се наслаждавате на всеки момент, но сякаш носите своя кръст, тогава обърнете внимание на Свадхистана. Тук включваме и въпроси, свързани с интимността с мъжа и интимното здраве на жените.

Трети енергиен център – Манипура
 
Цвят: жълта. Намира се в слънчевия сплит. Що се отнася до размера, това е най-големият енергиен център. Отговаря за границите, увереността и стабилността. Твоята дълбока връзка с майка ти живее тук, както и пари, апартаменти, къщи, длъжности, статуси, предложения „ожени се за мен“, „раждайте ми деца“.
С третата чакра работим върху обучението в състоянието на Господарката и изпълняваме процеса, който най- мощно го изработва – енергията на доверието.
Ако чувствате, че не знаете как да спазвате граници, нямате увереност и стабилност в живота, нямате достатъчно пари и възможности, трябва да работите върху тази чакра.
 
Четвъртият енергиен център – Анахата
 
Четвъртата чакра е зеленият сърдечен център, разположен в средата на гърдите. Тук живеят дълбоките родови връзки с бащата, както и неизказани сълзи и неизказани оплаквания. Обучения и практики за състоянието на Момичето работят с четвъртата чакра.
От всички програми в нашата школа това обучение предизвиква най-много сълзи, защото по време на урока отваряме сърцето, освобождаваме всичко лошо от него, пречистваме се и се изпълваме с любов. Задължително трябв да работите с Анахата, ако усещате тежест в гърдите, запазвате горчивина, недоволство и обида в себе си, изпитвате проблеми във връзките с баща си и с мъжете.
 
Пети, шести и седми енергиен център – Вишудха, Аджна, Сахасрара
 
Трите горни чакри са отговорни за състоянието на кралицата, те са в синьо-виолетовата цветова гама. Те се разработват в нашия Клуб с медитации като “Изпълняване на Желанията”, “Моето Идеално Семейство”, “Карта на Моя Идеален Мъж” и други. Но нека ги разгледаме по-отблизо.
Петата чакра на Вишудха се намира в яремната кухина, тя е синя. В този център ние говорим и се декларираме пред света. Когато се развие петата чакра, ние не поглъщаме думите, а отговаряме в отговор. Вишудите блокират ситуации, когато трябва да мълчите или да преглъщате негодувание, когато не можете да говорите на висок глас за себе си и ценностите си.
Шестата чакра Аджна е центърът на визията, мисията и целта. Намира се в челото, точно над точката между очите. Тя е тъмносиня. Тази чакра дава възможност да се види и предвиди. Вижте вашата мисия и тази на другите хора. За да развиете шеста чакра, трябва да се доверите и да оцените себе си.
Седмата чакра Сахасрара е центърът на връзката с Бог. Намира се в горната част на главата. Това е чакрата, която дава възможност да се свържете с висшето, да работите в потока. Как най-често блокираме тази чакра? Когато казваме, че не вярваме във Вселената и не вярваме в Бог, в една по-висша сила.

За работа с чакрите препоръчваме:

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас