ЖАНА БАНЧЕВА

Тя е общителна, неподправена и лъчезарна 39 годишна съпруга и майка на 2 деца.
Приятелите й казват Жани или нейното име е Жана Банчева.
Завършила е Русенския Университет и има 2 висши образования “Компютърни системи и технологии” и “Индустриален мениджмънт”. Работи в ИТ сектора, но тази работа не я удовлетворява, усеща че призванието й е в друга посока и започва да търси усилено накъде да поеме и коя е нейната мисия в този живот. Намира я след като преминава Академия за треньори по танц Мандала при една от най-добрите обучители Наталия Илюшко от Русия.
Жани е сертифициран треньор по женски трансформации чрез “Мандала танц”  и “Пробуждане на Източника”. Намира смисъл в тези практики, защото чрез тях  може да помага на жените да сбъдват мечтите си, да се докоснат до своята автентична женственост и да се чувстват в баланс със себе си.
Нека да разберем повече за това как нейния живот се е променил след Мандала

Кариера и постижения

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?)  Кои са професионалните висоти, към които се стремите? 

Първата ми сериозна работа беше след като завърших Университета. Исках да е свързана с моята специалност и започнах като продавач-консултант в един магазин за компютърна техника. Работата беше много ниско платена и безинтересна за мен и затова не продължи дълго време. Мина доста време докато попадна на добра и коректна фирма в областта на ИТ сектора, в която съм в момента. Изключително съм благодарна на сегашната ми работа, но за да я оценя днес, трябваше да мина през много “плевели” преди нея.

Но колкото и благодарна да съм на сегашната ми работа трябва да призная, че тя не ме прави щастлива. Преди 2 години започнах много да търся себе си, да търся своята мисия и започнах да се записвам на много семинари за личностно развитие с идеята те да ми помогнат да намеря отговорите и да чуя душата си какво иска. Но отговорите не идваха.. въпреки това аз не се отказвах. И така лека-полека пътят ми ме отведе до Академия за треньори по женска практика Мандала.

Аз отидох там заради себе си, не с идеята да се занимавам професионално с това, но живота ми показа, че трябва да поема в тази посока и от януари започнах да водя в група 2 женски енергийни практики – “Мандала танц” и “Пробуждане на женската енергия”. Намерих своята мисия в това да помагам на жените да намерят себе си и да сбъдват мечтите си, защото тези практики са много смислени и помагат на жените да открият своята женска сила и женска енергия.

Трансформираща история

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история. 

Преломният момент е този, в който осъзнах, че не се чувствам напълно щастлива, пълноценна. Наближаваше да се върна на работа след второто ми майчинство и аз не се чувствах добре от този факт. Тогава се замислих, с какво искам да се занимавам, за да се чувствам щастлива. Не харесвах изнервения и неудовлетворения човек, в който се бях превърнала и започнах да търся начини да променя това и да подобря себе си. Започнах да се интересувам от теми, свързани с личностното развитие и от това да опознаеш себе си и да чуеш душата си. И процесът беше бавен, чувствах се объркана, не намирах отговорите, които търсех, но важното е, че не се отказвах и вървях и търсех. 2023-та година беше много трансформираща за мен, преминах през различни семинари, за да се науча и да започна да се свързвам със себе си.
Практиката Мандала много ми помогна за това да започна да се опознавам, да започна да се обичам и да се грижа повече за себе си. И процеса на опознаване продължава, продължавам да опознавам себе си и да се опитвам да бъда най-добрата версия на мене си.

Снимки от личен архив на Жана

Препоръки към други дами

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгнаха по пътя на своето развитие. Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях. Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път. 

Не спирай да вярваш, че ти заслужаваш най-доброто. Да, точно ти. Не се отказвай да търсиш начини да подобриш себе си, да се чувстваш щастлива. Защото ти можеш. Само повярвай в това. И дори да си мислиш, че всички са те изоставили, повярвай ми, че винаги ще се намери поне един човек, който да ти помогне в твоя път на търсене.

Ресурс на Вашата сила

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо? 

Ох истината е, че с две деца не ми остава много време да разпускам и преди бях много изнервена от факта, че нямам време за себе си. Сега вече се научих как да се зареждам и как да си отделям време за мен. Това, което мен ме кара да се чувствам тонизирана е, че започнах от една година да ходя на фитнес 3-4 пъти в седмицата. Отскоро започнах да ходя и на масаж един път в седмицата, който много ме отпуска също. Семейните разходки сред природата също много ме зареждат. А най-бързия начин да се почувствам добре е просто като си пусна любима музика и си танцувам свободно на нея. Вече отделям и повече време да се любувам на красивите цветя по пътя ми, да се вслушвам в птичките и да съм благодарна на Слънцето, че изгрява всеки ден. Въобще благодарността, за нещата, които имам ме прави много щастлива. А книга, която бих препоръчала е “Вълшебството” на Ронда Бърн.

Снимките: личен архив. 08.06.2023 г. 

Жана успешно завърши Менторска програма "Звезден път" на Анастасия Шахматова и незабавно практикува наученото.

ПОДАРЪК от Жана Банчева

🎁 ПОДАРЪК от Жана е: -15% отстъпка от практиката “Пробуждане на женската енергия”, която ще се проведе на 19.06.2024

Място за провеждане: йога студио Гаятри, гр. София

За да получите отстъпката, необходимо е да напишете съобщение на Жани в една от нейните социални мрежи
Facebook: Мандала и женски практики в София
Instagram: @zhanabancheva

Предстоящи събития на Woman LifeBook

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас