СИЛВИЯ АТАНАСОВА

Силвия Атанасова е дама, която с женската си мекота намира подход към сърцата на много хора не само в личен живот, но и в професионален. Тя е майка на две момчета, има дългогодишен брак, които я вдъхновяват да остава жена не само в облика си, но и в душата.  Съчетанието между амбициозност, целеустременост и лично отношение към хората я превърна в харизматичен лидер, който води хиляди хора след себе си. 

От ранни години започна своята кариера, създава семейство, мести се в Испания, където с мъжа си поддържат семеен бизнес повече от 20 години. 

Освен бизнеса, нея я влече и духовното развитие. В метода на рейките тя намери своето признание и се разви до степента на мастър. 

В стремежа си да помогне на колкото може повече хора, тя и е автор на дневника ” Стъпка към успеха”. С помощта на него тя напътства като ментор амбициозни хора, в постигане на своите професионални цели. 

Кариера и постижения

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?)  Кои са професионалните висоти, към които се стремите? 

След завършването ми на средното образование в СМГ( Софийска Математическа Гимназия) се регистрирах в Бюрото по труда, в търсене на първата си работа. За моята изненада, самото Бюрото по труда ми предложи веднага работа, защото си търсеха компютърен специалист, каквато е и моята специалност. На онзи момент, такива бяха рядкост и осъзнах, че правилно се ориентирах в избора на професията. Така започна моя професионален път, по който често се доверявах на интуицията си и мога да кажа, че тя никога не ме е подвеждала.

Завърших и висшето си образование в УНСС със специалност ,”Управление и организация на труда”, бях повишена в длъжност и постепенно израствах в кариерата си. Шест години по-късно получих предложение за работа в козметична фирма “Арома” с над 1000 работника в отдел “Човешки ресурси”, където изчислявах нормите на работниците в цеховете и техните заплати. След завръщането от майчинство ми направиха предложение да участвам в проект за единна информационна система в завода и аз приех. Така изминаха шест години. Винаги съм обичала работата си и тя ми е носела удоволствие.  

Трансформираща история

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история. 

През 2002 година решихме с моя съпруг да създадем семейна фирма в Мадрид, той вече беше там и ние със синът ни заминахме при него. Започнахме от нулата и изградихме една успешна фирма, която в момента работи с четири от най-големите Испански фирми в тази сфера. Съпругът ми се занимава с техническата част, а аз с административната.

В началото беше трудно, в чужда държава, без близки и приятели. Деляхме квартира с други хора, но в последствие се доказахме в нашата дейност и нещата потръгнаха. Между временно родих и втория си син и заедно с фирмените дела отглеждах и децата си. С председателката на Асоциация „Кубрат“ създадохме неделно българско училище „Св.Св. Кирил и Методии“ в квартала в който живеем, после създадохме и българска библиотека, народни танци за майките които водеха децата си в училището.

Предизвикателствата в живота ми започнаха да се отразяват върху здравето ми и в един момент осъзнах, че не мога само да използвам своето тяло, а трябва и да се грижа за него.

Така в живота ми се появи терапията „Рейки“. Разбрах, че с този метод може да се работи с универсалната енергия, която се намира навсякъде около нас, чрез нея постигнах баланс в отношенията ми с другите хора, в здравето и изчиствах негативната енергия.

След като помогнах на себе си реших, че искам да помагам с този метод и на другите. Станах Мастър в метода и започнах да помагам и обучавам други хора как да живеят в баланс. Резултатите им ме караха да се чувствах много доволна.

Замислих се, че освен енергията е важно да се грижим и за това, с какво се храним. Така попаднах на компания, която се занимава с производството на лечебно-диетична храна от Ламинария. Благодарение на тази храна, само за шест месеца реших проблеми със щитовидната жлеза, мигрена, миома и кисти на яйчниците. Още щом видях резултатът с щитовидната жлеза реших, че това ще е моята мисия – да помагам, на колкото се може повече хора да се грижат за своето здраве, преди да е дошъл проблемът.

Изградих един успешен екип с който продължаваме да се развиваме. Постигнах и целта си да бъда Амбасадор на компанията. Накрая допълних дейността си с авторски дневник “Стъпка към успеха”, с който помагам на хората да постигат целите си с лекота и да оптимизират времето си така, че да им стига за всичко.  Имам и рубрика “Бизнес за лидери”, където каня успешни хора да споделят с какво се занимават. 

Започнах от себе си и промених живота и на другите!

Препоръки към други дами

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгнаха по пътя на своето развитие. Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях. Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път. 

Винаги поставяйте ясни цели за да имате ясен фокус в живота. Надграждайте себе си и не спирайте да се развивате, да бъдете по-добра версия на себе си. Направете си малки картончета, може и да са цветни, в които си напишете вашата цел, която да е реалистична, в сегашно време и срок за реализация. Носете ги винаги с вас и ги четете всеки ден, представяйте си написаното. Когато достигнете целта, напишете отзад на картончето как се чувствате, каква емоция усещате, благодарете и приберете картончето. Винаги когато се чувствате демотивирани, четете тези картончета с постигнати вече цели. 

Ресурс на Вашата сила

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо? 

Много обичам да пътувам и това ме зарежда. Най-зареждащо за мен е България, там има много енергийни места. Работата ми е свързана с пътувания в различни държави: презентации, работни срещи, пътешествия, организирани от компанията като подарък, с други лидери. Обожавам шума на морето, плажовете, СПА процедури. Почти винаги пътуваме заедно с моя съпруг, който винаги ме подкрепя и е моя опора. 

Снимките: личен архив. 12.03.2023 г. 

Подарък от Силвия е 30 минутна консултация на тема “Как да постигнем целите си и да удвоим доходите си”.

Запазете своя час през следните комуникационни канали:

Viber/Telegram: +34660274928

Facebook: Бизнес за Лидери

WebSite: verterasa.eu 

Регистрирайте се, за нашия Телеграм Асистент. С него получавате:

  • известия за безплатни уебинари
  • изненадващи подаръци
  • полезни и практични съвети
  • видеа, книги, статии и още много
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас