Woman LifeBook

Една практика, необходима на всяка Жена за хармонизиране на личното й пространство!

ЗА ПРАКТИКАТА

За съвременния човек, живеещ в динамично и натоварващо ежедневие, медитацията е необходимост. Всъщност това е единственият лек срещу стреса, който ви позволява да подредите мислите и чувствата си, да се изчистите от умствения „боклук“ и да се научите да се концентрирате върху вътрешните усещания. Медитациите не се делят на мъжки и женски. Но все пак динамичната медитация „Чакрово дишане“ е особено полезна за нежния пол.

Практиката е необходима за всички жени – както за независими, целенасочени, успешни и необвързани дами, така и за тези, които са твърде меки, пасивни, изпитват неуважително, агресивно отношение от страна на мъжете.

ПОЯВА НА ПРАКТИКАТА

Медитацията е създадена от Бхагван Шри Раджниш (Ошо) – един от изключителните учители и мистици на 20-ти век. Учителят е казал следното за всичките си медитации: „Медитацията на Изток не е това, което се разбира на Запад. На Запад медитацията означава мислене: мислене за Бог, мислене за истина, мислене за любов… Медитацията на Изток означава не обект в ума, не съдържание в ума. Медитацията е изпразване на цялото съдържание. Когато вътре няма движение, ставате неподвижни – тази тишина е медитация. В езерото на вашето съзнание не се появява дори вълна – това е медитация. И в тази медитация ще разберете какво е истина, ще разберете какво е любов, какво е божествено.”

ФУНКЦИИ НА ЧАКРИТЕ

„Чакрово дишане“ е активна медитация, която насърчава пробуждането и хармонизирането на енергийните центрове на тялото. Дишането и движението са в основата на нашия живот. Ето защо дихателните практики са най-мощните от всички и дават най-голям ефект.

Всеки от нас има 7 енергийни центъра, наречени чакри. Всяка чакра има своя собствена вибрация и изпълнява определени функции:

  • 1-ва чакра – приемаме и се свързваме със силата на семейството и енергията на Земята
  • 2-ра чакра – даваме изобилно удоволствие, страст, желание, енергия за живот и творчество
  • 3-та чакра – приемаме с благодарност паричния поток и подаръците, както и грижата и подкрепата на мъжете и жените
  • 4-та чакра – с радост приемаме искрено партньора си и му благодарим за всичко, което прави за нас
  • 5-та чакра – съгласяваме се и приемаме информация и чужди решения
  • 6-та чакра – развиваме женска интуитивна визия – къде да отидем, защо да отидем и какво да правим
  • 7-ма чакра – свързваме се с Вселената, нейната духовна мъдрост, усещаме нейната любов и неограничена подкрепа

Различни фактори могат да повлияят негативно на състоянието и пълнотата на нашите чакри: неконструктивни мисли, негативни емоции, силни чувства, трудни житейски събития. Тогава в енергийната система се образуват неочевидни за нас на пръв поглед явления – напрежение, застой, скоби, блокажи. Чакрите са лишени от възможността да работят на пълни обороти, а резултат от това са житейски проблеми в областта, за която отговаря чакрата.

По време на медитацията се засягат всички енергийни центрове. Тази практика помага да ги усетите, да ги укрепите и да ги изчистите от всяко външно влияние. Чрез насочено активно дишане вие ​​събуждате и активирате всеки енергиен център и с помощта на движения настройвате правилния поток на енергия (за приемане или връщане). Енергията в нашето тяло тече отдолу нагоре и отгоре надолу. В процеса на практиката изпомпвате енергия през всички центрове отдолу нагоре и обратно 3 пъти.

Настъпва хармонизация на всичките седем чакри и в резултат на това се подобрява състоянието на физическото и психическото здраве. Освобождавате се от блокажите и напрежението. Мъжкият и женският принцип са хармонизирани. Всички промени настъпват естествено и комфортно, без счупване и болка. Като допълнителен ефект се наблюдава постепенно отслабване – до 5 кг.

Свързано с тази тема ние препоръчваме:

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас