Woman LifeBook

„Най-доброто нещо, което получих като подарък от баща си е, че ям и не ми личи“, мнозина са чували тази фраза от мен, но това не означава, че никога не съм имала проблеми с теглото си.

Вярно е обаче, че когато приех баща си такъв какъвто е, забравих за проблемите с наднорменото тегло, въпреки факта, че повечето експерти казват, че връзката с майката играе по-голяма връзка с теглото … Но сега не става въпрос за това. В живота си наддавах допълнително тегло три пъти.

Първият път, когато се случи, бях на 16-годишна възраст. Тогава тежах с 8 килограма повече, отколкото тежа сега и не ми беше удобно. Стана ми трудно и неприятно да се занимавам със спорт, станах доста по-малко активна, от което теглото продължаваше да нараства. Не харесвах отражението си в огледалото и считах себе си за некрасива.

Какви бяха причините за това?

За да намаля теглото, опитах всичко възможно: опитах се да гладувам, спазвам диети, хормонална терапия, изнасилвах се със спорт против волята си, а най-лошото е,че всички тези мерки имаха малък ефект върху теглото.

Теглото ми се нормализира от самосебе си на 18-годишна възраст, когато срещнах бъдещия си съпруг, осъзнах красотата си и намерих вътрешна хармония в продължение на много години. Между другото, хормоните след това също се балансират.

Понякога животът ни помага и проблемът се решава толкова внезапно, колкото и се е появил, но това не винаги е така, и не при всички. Ако бях психолог на 16, щях да реша този проблем само за няколко месеца.

ТЕГЛО СЛЕД РАЖДАНЕ

По време на бременността качих 25 килограма, 5 от тях заминаха в рамките на месец след раждането на детето, останалите 20 не отидоха никъде. Това е ужасно много! Здравословното ми тегло е 54 кг, за мен и допълнителните 8 кг, за които писах в последната публикация, бяха много осезаеми.

Но защо ги качих? И защо жените наддават тегло след раждането по принцип?

Често чуваме за метаболитни нарушения и други физиологични промени, но това е само върхът на айсберга и начин да оправдаете външния си вид.

И така, причините за наднорменото тегло след раждането са:

Година след раждането теглото ми от 54 кг се върна. Как го направих ли?

Позволявам си да не се подчинявам на майка си. На 20-те си години, разбира се, още не разбирах изречението „отдели се от майка си и спри да следваш нейните указания“. Тогава в главата ми звучаха само думоте: „Омръзна ми да ми казваш, че ще останеш дебела завинаги. Ако искаш да бъдеш дебела- бъди, а аз сама за себе си ше реша каква искам да бъда! ” Сега, разбира се, бих го формулирал така: „Мамо, уважавам съдбата ти, но имам своя съдба.

Започнах да ходя в колеж и на работа. Тази моя крачка реши няколко проблема наведнъж:

Дори не се стигна до ревизия на диетата и специална фитнес програма. Този период за мен е ярка илюстрация за това как дори тегло от 20 излишни килограма може да има предимно психологически характер.

ТЕГЛО ПРИ СТРЕС

Третият път, когато качих излишно тегло, беше когато бях на 25 години. Отидох да работя в компанията на мечтите си и след половин година се оказах с 9 излишни килограма.

Каква беше причината за появата им?

Теглото ми отново намаля само 3 месеца, ето какво ми помогна:

Спомням си една сутрин преди работа седях в Макдоналдс, пиех кафе с бургер и изведнъж попаднах на техния рекламен лозунг „Какво ям. И как живея “.

Изведнъж това ме накара да се замисля: „С КАКВО ЗА БОГА СЕ ХРАНА?!? И КАК ИЗБИРАМ ДА ЖИВЕЯ!?!“ Това беше повратен момент в отношението ми към ежедневието и качеството на храната, която консумирам.

Това беше единственият път, в който наистина трябваше да преразгледам менюто си и това имаше реален резултат, защото само този път излишното тегло наистина беше свързано с лошото хранене.

Както можете да видите от трите ми истории, причините могат да бъдат много различни, а резултатът един – наднорменото тегло.

Следователно няма универсален начин да се справите с теглото.
Теглото винаги идва, за да ви покаже нещо по-важно.

С тази важна тема ще работим в нашия онлайн маратон "Отслабвай Лесно".

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас