Woman LifeBook

7 стъпки към успешното промотиране в социалните мрежи

Статия. Време за четене 7 мин. 

7 неща, които трябва да имате предвид, ако целта ви е да се развивате в социалните мрежи и да увеличите многократно доходите си.

Днес ще споделя с вас собствения си опит по темата за социалните мрежи и ще ви кажа как можете да извлечете максимална печалба от вашия блог.

  1. Поставяне на ясната Цел. Целта трябва да е измерима, реалистична, с ясен краен срок. Иначе са само фантазии.
  2. Стратегия. Стратегията е план за действие, който ще доведе от точка А до точка Б. В идеалния случай, когато планът се състои от конкретни и подробни стъпки. Също така е необходимо да обмислите инструментите за промотирането си, които ще използвате, за да постигнете резултати.
  3. Обкръжение. Ако сред близките ви има много критици, които предизвикват тревожни мисли и несигурност в бизнеса, който правите, потърсете подкрепа в групи по интереси. Има много общности в социалните мрежи, където експертите във вашата ниша общуват. В такива групи и чатове можете да говорите за развитието ви, да намерите нови приятели със сходни цели и идеи за бизнеса.
  4. Движение към целта. Понякога има трудности по пътя към целите и резултатите. Понякога има въпроси, на които нямаме отговор. Моят съвет е да потърсите помощ от опитен специалист по даден въпрос. Не можете да пускате реклами във Facebook? Консултирайте се с таргетолог. Объркани сте относно пускането на продукт в социалните медии? Опитайте да си сътрудничите с продуцент. Не знаете какво да публикувате в Stories? Можете да наемете сценарист.
  5. Дедлайн. Дедлайн – крайният срок за изпълнение на дадена задача. Ако всяка задача е изпълнена навреме, тогава ще постигнете целта до планираното време.
  6. Нови действия. Ако очаквате нови резултати от промотирането си, опитайте се да използвате нови инструменти и действайте по начин, по който не сте действали преди. Същите действия ще доведат до същите резултати. Искате ли да промените резултатите си? Променете подхода си, стратегията си.
  7. Грешки. За редовен растеж е важно да можете да трансформирате грешките в нов продуктивен опит. Провали ли се една фуния за продажби? Можете да създадете нова. Вашият лийд магнит не продава основния ви продукт? Може да се допълва и да се подобрява. Не се предавайте винаги можете да погледнете отново свършената работа и да поработите върху грешките.

Безплатен ресурс за развитие в социалните мрежи

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас