СТАНИСЛАВА ФИЛИПОВА

Тя е лъчезарна и усмихната 39 годишна, щастливо омъжена жена. Всички, които я познават й казват Стаси, защото тя предразполага с приятелското си отношение.

Козметик с медицинско образование, собственик на бутиков козметичен кабинет в центъра на София. Тя е човек, който държи на професионализма и коректността.

Нейната мисия е да помага на хората. Споделя, че когато някоя жена – клиент й каже “Благодаря ти! Чувствам се прекрасно!”, няма нищо по-значимо в този момент.

Мисията й започва преди около 20 години, когато е спасявала дори човешки животи. Сега помага, но по един красив, спокоен и уютен начин. Завършила е Медицински университет – София със специалност медицинска сестра, има 2 магистърски степени “Здравен мениджмънт” и “Управление на здравни грижи”, както и квалификация за управление в козметичния сектор.

Кариера и постижения

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?)  Кои са професионалните висоти, към които се стремите? 

Първата ми работа беше като сервитьорка, докато учех в Медицинския колеж. Втори курс реших, че е време да сменя попрището с нещо по-насочено и работех 3 години като стоматологична сестра.

Исках да познавам сериозната медицина и след като завърших, започна една прекрасна част от моя живот в реанимация на ВМА, в която дадох 13 години, но грабех с пълни шепи знания, умения, професионализъм и опознавах пределите на физиката и психиката си.

Обожавах работата си, защото в моментите, когато спасяваш някой, който дори не подозира, че съществуваш, чувството е “на изпълнен дълг” е несравнимо, но “изгорях”! Не намирах смисъл и не виждах развитието си повече и смених работата с координатор в медицински център за профилактични прегледи. Там придобих комуникативни и административни умения, които са изключително важни, когато работиш с клиенти и искаш те да се върнат отново.

 

 

В момента имам малък бутиков кабинет, но това е просто спирка, до момента, в който имам голям бутиков салон, а защо не и верига от бутикови салони? Начина, по който работя понякога учудва клиентите ми, когато се срещнем за първи път, но след около 2 часа разбират, че е имало смисъл.

Когато имам първа среща с клиент, провеждам опознавателна консултация в рамките на 20-30 минути на база предварително попълнен Въпросник. По време на този разговор е важно за мен да разбера как жената се грижи за кожата си вкъщи, какви козметични процедури е правила и най-важното, каква кожа на лицето иска да има. Следва хидратираща процедура в рамките на час и половина, която включва и почистване на лице (при нужда). След около два часа (първично посещение) аз вече знам тази кожа какъв дефицит има, какъв ресурс трябва да се запълни, какви професионални методи са най-подходящи на този етап и какви продукти за вкъщи да се използват. В рамките на два дни след посещението, чрез ел. поща изпращам файл с препоръките. През цялото време обяснявам какво правя, защото уважавам факта, че до мен стой жена,чието лице е в моите ръце. Е, това е едната част от подхода ми. При тези клиенти, които ме познават и са ми гласували доверие процедурата протича по съвсем различен начин – релакс, нежна музика и спокойствие!

Трансформираща история

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история. 

Преломен момент бих казала, че нямаше, по-скоро беше натрупване на много негативни усещания и емоции – поставяне в позиция “ниско платено момиче за всичко”, “ ти си много ценен кадър”, но с ниска заплата и не фиксирано работно време, имаш много отговорности, защото можеш да ги поемеш, но не и привилегии и ето го Момента! Един ден си казах – “ Аз трябва да поема моя живот в моите ръце и да живея по моите правила!”. От 18 годишна посещавах козметици редовно всеки месец и тяхната работа ми се струваше много отговорна и същевременно много спокойна.

Така открих призванието си преди близо 4 години – комбинирах знанията си по медицина, грижата за другите, отговорността и спокойствието!

Снимки от личен архив на Станислава

Препоръки към други дами

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгнаха по пътя на своето развитие. Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях. Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път. 

Имала съм много лимитиращи убеждения през всичките тези години – не си достатъчно пораснала, достатъчно умна, достатъчно с опит, достатъчно с пари, достатъчно….. Буквално ми писна от това и преобърнах всичко на 180 градуса – напуснах сигурен доход по време на Ковид и започнах бизнес, когато други фалираха. В момента имам самостоятелен кабинет и утроен доход спрямо началото. Как ли? Започнах с менторска програма, една от най-скъпите в България, защото знам, че искам бизнес, а не “да съм си шеф”. Нямах пари, нямах клиенти, но се хвърлих с увереността, че това е “моето”. Не спирам да се надграждам професионално, бизнес и личностно, защото всичко е свързано в едно цяло! 

Ресурс на Вашата сила

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо? 

Вече си научих урока и не искам да “изгоря” и точно поради тази причина, всеки месец с моя съпруг дори за два дни имаме ваканция – някъде на различно място, далеч от ежедневието. Тренирам поне 3 пъти в седмицата по-интензивни тренировки. Разнообразявам вечерите с боулинг, вечеря на различно място или просто на коктейлче. През зимата съм все още начинаеща сноубордистка, а през лятото карам падъл борд. От години чета книги тип “приложна психология”, защото имам потребност да се развивам, а знам, че по-този начин помагам  и на хората около мен. Бих препоръчала книгата “Емоционалната интелигентност” на Даниъл Голман.

Снимките: личен архив. 13.10.2023 г. 

ПОДАРЪК от Станислава Филипова

🎁 ПОДАРЪК от Станислава е: Дигитална диагностика на кожата на лицето + препоръка за професионални процедури (Козметична програма в рамките на 6 месеца) и препоръка за професионални козметични продукти за вкъщи. 

Подаръка може да получите до 30.11.2023 г. 

E-mail: todorovastanislava9@gmail.com 
Facebook: Стаси Филипова – козметик
Instagram: Стаси Филипова, козметик, медицинско лице

Регистрирайте се, за нашия Телеграм Асистент. С него получавате:

  • известия за безплатни уебинари
  • изненадващи подаръци
  • полезни и практични съвети
  • видеа, книги, статии и още много
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас