ЕЛЕНА СТАЙКОВА

Елена Стайкова e специалист по терапия с метафорични асоциативни карти (МАК). Тя дълго време търси поле на изява, в което да можете да се прояви като уникална и неповторима личност. Притежава много таланти и умения и е истинско предизвикателство да се концентрира върху един от тях. Запознавайки се с метода на метафорични асоциативни карти (МАК), се ражда мисията й да вдъхновява хората да променят съдбата си.

Като представител на зодия „Скорпион“ – тя се отличава с магнетизъм и дълбока проницателност, които я превръщат в разкривател на красотата на невидимия свят на подсъзнанието. Родена във Варна, но любовта я отвежда в града на липите – Стара Загора, където живее със сина и съпруга си, който неотлъчно я подкрепя във всяко нейно начинание и стремеж за усъвършенстване.

Кариера и постижения

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?)  Кои са професионалните висоти, към които се стремите? 

Завърших Професионална гимназия по икономика във Варна и продължих висшето си образование в Икономическия университет, твърдо убедена, че „икономическият профил“ е най-удачният за мен. Паралелно със следването работех, тъй като осъзнавах, че само дипломите не са достатъчни. Опитът и препоръките са най-ценното нещо в съвременния динамичен свят. Първата работа, която започнах беше като „продавач-консултант“ както на бижута, така и на луксозни облекла и аксесоари на световноизвестни брандове като „PRADA”, “Gucci”, “Versace” и др.

Дванадесетчасовите смени и икономическата криза ми повлияха върху решението да сложа край на тази дейност. Вече бях завършила висшето си образование и се опитах да се пренасоча към банковия сектор. Обаче след около година на бял свят се появи синът ми.

 

По време на бременността и отпуска по майчинство, използвах всяка една свободна минута в търсене на начин за личностно развитие и самоусъвършенстване. Не спирах да търся всякаква информация, да чета книги, да се включвам в семинари и обучения. Дори завърших курс за маникюр и ноктопластика, възвърнах страстта си по рисуването и даже успях да продам своя творба в местна галерия.

Съпругът ми не спираше да ме подкрепя във всяко начинание, но настояваше да призная, че всъщност картите са моето истинско призвание. Почти всеки ден приятели, познати и съседи ме търсеха за съвет, подкрепа и вдъхновение именно чрез картите. Големият град обаче не е най-спокойното и подходящо място за отглеждане на малко дете, затова със съпруга ми взехме решение да се преместим в родния му град – Стара Загора. Бързо се приспособихме към новия ритъм на живот, а топлотата и приветливостта на хората изключително ме впечатлиха и трогнаха.  повишение.

Отново реших да опитам работа като банков служител и този път пожънах успех. Точно тогава за първи път усетих силата на женската енергия и солидарност, която получих от управителя на централния клон на банката – също съпруга и любяща майка, която ми даде шанс да започна. Желанието ми да се докажа и отдадеността ми към работата бързо направиха впечатление и скоро се радвах на повишение.

Трансформираща история

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история. 

За жалост последва преструктуриране и консолидацията на банките в страната, което засегна мен и колегите ми. Въпреки че ми беше предложена сходна позиция на моята, отново в централен клон, бях категорична в отказа си. Преди също съм обръщала внимание на знаците, които вселената ми изпраща, но тогава можех да се закълна, че чувам интуицията ми да крещи „НЕ!“.

Така се оказах безработна и то в момент, когато започна и световната пандемия. Въпреки това обаче не се оставих на негативните мисли да завземат съзнанието ми, а се опитах да погледна на ситуацията от друга перспектива.

Със семейството ми се изолирахме в селската ни къща. Точно тогава осъзнахме, че всъщност нищо не ни липсва, че когато сме заедно и вършим това, което обичаме, сме най-щастливи. Дадохме си обет, че ще творим и ще следваме порива на сърцето си.

 

След падането на строгите мерки, въведени заради пандемията, продължихме да развиваме хобитата си с намерение да ги превърнем в основна дейност. Подкрепена от съпруга ми и най-добрата ми приятелка – създадох канал в youtube и веднага бях залята с въпросите от рода на: “Ще постигна ли мечтата си?”, “Ще се сбъдне ли желанието ми?”, “Кога най-накрая ЛЮБОВТА ще ми се случи?”

Проблемът е, че хората не си дават сметка, че търсейки отговорите извън себе си, прехвърлят отговорността за живота си в чужди ръце и стават неспособни да създадат живота, за който копнят.

Именно заради това взех решение да ги запозная с ефективния метод на терапията с МАК (Метафорични асоциативни карти), защото за всеки въпрос съществува отговор, макар и добре укриван някъде много дълбоко в подсъзнанието. И така приех своята мисия да вдъхновявам хората да проявят себе си и свободната си воля.

Проблемът е, че хората не си дават сметка, че търсейки отговорите извън себе си, прехвърлят отговорността за живота си в чужди ръце и стават неспособни да създадат живота, за който копнят.

Препоръки към други дами

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгнаха по пътя на своето развитие. Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях. Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път. 

“Ние просто избираме различни истории от множество различни вероятности, който вече съществуват.” – любим мой цитат на Д. Хамилън, който ясно заявява, че всичко е възможно.

Всеки един от нас е уникална личност, преживява живота по свой собствен начин и притежава неповторими дарби и умения, които да развива.

Вършете всичко с любов и отдаденост, в хармония със себе си и Вселената!

И не забравяйте, че „Смисълът на живота се състои в това да надмогнем предопределеността на нашето минало и да се развиваме напред.“ Джеймс Редфийлд

Така че никога не се съмнявайте в себе и не забравяйте, че сте твореца на своя живот!

Ресурс на Вашата сила

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо? 

Обожавам да чета книги и да рисувам. Живея с принципите на РЕЙКИ и медитирам при всеки удобен момент. Обичам да пътувам, да плувам и да се усмихвам на света. Старая се да обръщам внимание на всеки полъх на Вселената и да се вслушвам в своята интуиция. Част от книгите, които са ме вдъхновили са на авторите Ценка Стойчева, Галя Йосифова, Барбара Ан Бренън, Пенелопи Куест, Даян Стейн, Луиз Хей и др.

Снимките: личен архив. 13.08.2023 г. 

🎁 ПОДАРЪК Елена е 20 минутна консултация метафорични асоциативни карти (МАК) на тема “Кои са моите ценности?”

Запазете своя час през следните комуникационни канали:

WhatsApp /Viber/Telegram: +359886771655

Последвайте Елена и в нейната Facebook страница: Tales&Secrets

Гледайте уебинар с Елена Стайкова: “Не спъвай съдбата, а я създай”

Регистрирайте се, за нашия Телеграм Асистент. С него получавате:

  • известия за безплатни уебинари
  • изненадващи подаръци
  • полезни и практични съвети
  • видеа, книги, статии и още много
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас