ИРЕНА КАРАСИНКЕРОВА

Ирена Карасинкерова – момиче родено в Златоград и израснало в тютюна се превърна в успешен  МЛМ – Предприемач. 

След многочислени трансформации в работен план, постига много успехи, работейки за други компании в крайна сметка избира пътя на Едноличен Търговец, който продължава вече 20 години.

Ирена е дама, която се чувства щастлива и ценена в бизнеса, тя влага в него цялото си сърце и от 17 години съзидателно трупа рутина, иновативност и креативност в МЛМ Индустрията само в една компания!

Въпреки предизвикателната ѝ лична съдба, тя е благословена да бъде леля на пет принцеси и девет принца, общо 15 племенника. 

Под маската на много силна личност, тя крие дълбоко в себе си ранимата си душа. Гордее се със ценностната си система, с която е възпитана, вярвайки, че това я прави един достоен ЧОВЕК.

Справедливост, достоинство, любов към други хора са част от нейната натура. 

Кариера и постижения

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?) Кои са професионалните висоти, към които се стремите? 

Завърших средното си образование в град Смолян – Икономическия техникум – Специалност “Стенография и машинопис”. Веднага започнах работа в моят роден град като деловодителка и машинописка в Търговията, поради липса на средства да продължа образованието.След една година се преместих в Текстилна фабрика “Константин Величков” след време “Белотекс” и там работих също по специалността си дълги години, като същевременно и учех задочно. Пишех на десетопръстна система и печатах дипломни работи за допълнителни доходи вкъщи.

Не след дълго време взех решение, че мястото ми не е в Златоград и се преместих в София. Намерих си работа по специалността веднага, но не ме устройваше заплащането и  станах дистрибутор в една италианска компания в последствие и ТЪРГОВСКИ ДИРЕКТОР за добри резултати.

През 1998 година имах удоволствието да видя Системата за почистване на дома RAINBOW и станах дилър на компанията. Бях наградена с екскурзии до Турция,  Испания и доста други за добри резултати. Станах дистрибутор и на фирма “Мирел” която предлага собствено производство  блузки  – също ме възнаградиха за добри резултати екскурзия до Босфора – Турция.

През 2006 г. се срещнах с възможността за МЛМ бизнеса в полската компания FM WORLD, в която работя и до днес.

Само за осем месеца с каталог от аромати и с помощта на моите бизнес партньори аз влязох в клуб Орхидея, единствената българка в света. За тези резултати офис FM България ми подари чисто нов лек автомобил Citroen C3, с който обикалям България и Европа!

FM ми даде възможност да имам собствен бизнес и удобството да го ръководя от своя дом. С FM имам стабилен месечен доход, а в днешно време парите, които получавам от този бизнес ми дават възможност да бъда финансово СВОБОДНА и да не разменям времето си за пари.

Направих собствен Клуб FM през 2011 г. в моя роден град Златоград  с много любов. Следващата година открих и собствен детски магазин в съседство до клуба.

Сравнявайки традиционното предприемачество и бизнеса, който имам в МЛМ, смело мога да твърдя че разликите са огромни. И тези разлики са в полза на мрежовия маркетинг.

Ще изброя няколко от разликите:

 • В другият ми бизнес бумащината от документи е огромна. Инвестицията доста голяма, магазинно оборудване, стока, касови апарати, осигуровки на работници и т.н.
 • Има моменти в живота, в които не винаги си в състояние да бъдеш постоянен в бизнеса си и на моменти ти се налага слагаш паузи, което е възможно в МЛМ
 • В мрежовия ми бизнес съм стартирала само с 40 лева за мостри на ароматите, които не са и задължителни но са оръжието, което ми служи.
 • В мрежовия бизнес изграждам отношения на взаимопомощ със всички от екипа ми, а в традиционния ми бизнес съм като пъдарин, който трябва да следи дали назначените си вършат работата, дали клиентите не го лъжат и т.н.
 • В мрежовия бизнес не е нужно да имаш опит – има страхотна система за обучения от вече успелите лидери, които ИМАТ ИНТЕРЕС да те научат да станеш успешен и да печелиш! За разлика от традиционния бизнес, където всички гледат да те провалят и да те смачкат, за да изпъкнат те.
 • В мрежовия бизнес доходите от изградената структура под Вас винаги ви се начисляват, дори остават в НАСЛЕДСТВО.
 • НАЙ-БЕЗЦЕННАТА разлика е, че в традиционния бизнес участваш с огромна част от времето си. Всъщност ако искаш да развиеш бизнес от нулата, първите години трябва да си по 15-16-20 часа на ден в бизнеса. А в мрежовия маркетинг нещата стоят коренно различно – градиш бизнес, печелиш пари, и имаш свободно време колкото си пожелаеш!

Това е наистина БЕЗЦЕННО!

Трансформираща история

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история. 

Аз съм много силна личност и не обичам да ме съжаляват. Преминах през доста трудни моменти в живота  и сама се справих. 

На крехка 23 – годишна възраст ми сложиха диагноза РАК. Приех го като наследствено, понеже моята баба е починала от тази коварна болест и мама е останала сираче от малка, като е гледана от по-голямата си сестра, която чувствах като своя баба.

Моят любим дядо с който израснах в детството си, бащата на моят татко,  също почина от рак, когато бях във втори клас. Аз му бях гордостта и си спомням в междучасието тичах до кафенето да му се похваля за поредната шестица а той ми даваше, като жълтица – ПЕТ стотинки. 

В малкия град, както има предимства, така има и недостатъци. Бързо се разнесе слуха, че съм болна и в личен план много страдах. Когато станах на 33 години почина МАМА, след шест месеца моят любим батко, който ми беше не само брат, а и моят приятел и стожер в живота. След три години, моят татко, също почина.

Когато се преместих в София, срещнах голямата си любов, но за кратко време. Той почина от рак на панкреаса. Останах сама на 45 години. След него не пожелах да строя повече лични отношения и се отдадох изцяло на бизнеса. 

Отново на 50 годишна възраст се подложих на втора интервенция, но благодарение на позитивната ми среда и  моята силна воля се справих.

Продължавах да работя и не го мислех.

На 60 годишна възраст отново ми откриха разсейки, но аз си бях планирала екскурзия до Венеция и отложих операцията да бъде след нея. Лекарите останаха изумени.

След това реших да затворя реалните обектите в Златоград и това съвпадна с началото на Пандемията и в момента се развивам само онлайн.

Сега съм на 68 години продължавам да се трудя и да сбъдвам мечтите си!

Препоръки към други дами

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгнаха по пътя на своето развитие. Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях. Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път. 

Никога не се съмнявайте във вашите способности!

Имайте търпение и влагайте душа и сърце в работата!

Бъдете постоянни в действията!

Вярвайте в себе си и знайте, че съдбата си знае работата!

Това което е за вас ще ви стигне!

Мислете позитивно и бъдете добри!

Всяко сторено добро се връща стократно към вас!

Ресурс на Вашата сила

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо? 

Много обичам работата си, от една страна, от друга, разпускам единствено в тесен приятелски кръг, без излишна показност.

Обичам котки. Обичам цветя. Обичам да ходя на разходки в гората. Обичам да пътувам. Обичам да ходя на СПА – масажи.

Обичам да чета книги.

Препоръчвам книгите на Луиз Хей, Робърт Кийосаки, Тони Робинс и много други за личностно развитие.

Снимките: личен архив. 03.06.2023 г. 

🎁 ПОДАРЪК от Ирена Карасинкерова
Подаръка от Ирена е 15 минутна консултация на тема “ Как с МЛМ Индустрията да сбъднем мечтите си”.

Запазете своя час през следните комуникационни канали:

WhatsApp /Viber/Telegram: +359885359817 

Facebook: Ирена Карасинкерова

WebSite: FMWorld

Регистрирайте се, за нашия Телеграм Асистент. С него получавате:

 • известия за безплатни уебинари
 • изненадващи подаръци
 • полезни и практични съвети
 • видеа, книги, статии и още много
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас