НИКОЛЕТА ИВАНОВА

Николета Иванова е Дама с порцеланова кожа и не случайно я наричат, че е синоним за красива кожа.

Тя е медицински козметик с повече от 20 години опит.

Собственик на център за красота In Beauty.

Заместник председател на Асоциация на медицинските козметици.

Николета не спира да търси най-доброто за своите клиенти и поради тази причина подбира нови, иновативни методи и продължава да се обучава.

Започна своя кариерен път от гараж 20 кв/м, а днес е успешна бизнес дама, майка на 2 деца и любяща съпруга. Не спира да пътува и да се среща с приятелки. Балансирано съчетава в себе си личен и професионален живот.

Зодия Овен е и се отличава с постоянство, упоритост и неспираща активност.  

Какво се крие зад идеалната социална картинка? Ще разберем днес от нейното интервю. 

Кариера и постижения

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?)  Кои са професионалните висоти, към които се стремите? 

Всичко започна в последната ми лятна ваканция като ученичка.

След 11-ти клас, през лятната ваканция, се записах на курс по маникюр и ноктопластика в един от престижните обучителни центрове на онзи момент. След завършването, майка ми предложи да направим салон. Така започна моята кариера в гаражно помещение. Скромно оборудван, но вече тогава го кръстих с моето име. Постепенно се запалих от моята приятелка Виктория Павлова, по професия козметик, и много малко ми трябваше, за да завърша и първите си курсове за козметик в център за професионално обучение.

“Един забавен факт за мен, че винаги съм изглеждала по-малка от годините си и това предизвикваше недоверие в моите клиенти. Поради тази причина винаги добавях няколко години отгоре, за да дам спокойствие на хората. Замислям се, че повечето жени правят обратното.”

След това учих в гръцки колеж Делта – мениджмънт на бюти сектора. През 2017 завърших Медицинска Козметика в медицински колеж Йорданка Филаретова към Медицински Университет София, а през 2021 г. станах и магистър медицински козметик.

Винаги се стремя да усъвършенствам знанията и уменията си, да бъда все по информирана за новостите и с това да бъда полезна на своите клиенти.

По пътя на Американската мечта, след 5 години, изтеглих първия си кредит и замених малкия гараж с по-голям и подходящ за дейността ми салон .

С появата на новия салон ми се наложи да усвоя още една професия – мениджър. Така започнах да формирам и своя екип, с който да създаваме красота.

В някакъв момент усетих, че се нуждая от рестарт и така през 2017 г.  ребрандирах и Beauty Studio Niki  стана In Beauty. Тази промяна беше свързана и с грандиозен и напълно обновяващ ремонт на мястото. Сега на прага на 2023 вече работя по създаването на още едно ново място. In Beauty New ще бъде място където ще се грижим за красотата не само отвън но и отвътре.

Трансформираща история

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история. 

Ще ви споделя една, свързана с моя съпруг. Имахме период в който ми се налагаше да работя много и като казвам много, това значи по 12-13 часа на ден, 6 дни в седмицата. По същото време учех редовно в медицинския университет.

Беше период в който мъжът ми имаше финансови проблеми и беше фалирал. Имахме кредити, които трябваше да обслужваме и в същото време да можем да си позволим нормалните неща: море лятото, ски и кратки пътувания с приятели. Не исках да се лишаваме от тях и това изискваше много работа от мен.

Не мога да скрия, че това беше един от най-сложните ни моменти. Беше изпитание за нас. Но въпреки всичко имах вяра, че мъжът ми ще успее и ще излезе от периода на спад, вярвах в него той е Лъв с асцедент Овен, не се отказва лесно.

Заедно сме от много години, израснали сме и сме се променяли заедно. Бяхме гаджета 7 години след което имахме сватба и след нея се роди Стефан, голямото ни дете, и 11 години по-късно, имаме Магдалена. Често когато кажа че децата ми са с 11 години разлика ме питат дали са от един мъж.

В днешно време двойките рядко правят компромиси, нетърпеливи са към недостатъците на другия, а всеки има такива. Лесно се отказват при трудности, не са склонни на компромиси. Един брак и щастливо семейство се гради с взаимно разбиране и толерантност към другия. Трудностите могат да бъдат средство за изграждане на още по-стабилни отношения.

Знам че Мариян оценява това, че съм била до него и в трудностите. Сега той има успешен бизнес в сферата на строителството, дори му се доверих да построи новия център In Beauty New. Може да си позволи да ми купи скъп подарък, нова кола, но това не е най-важното, защото животът е колело, днес имаш утре – не, важното е да има любов, хармония и разбирателство така по-лесно се преминава през трудностите. 

Да обичаш някой и той да те обича наистина е ценно, имайте го и не го изпускайте въпреки битовизма и ежедневните трудности.

Препоръки към други дами

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгнаха по пътя на своето развитие. Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях. Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път. 

Мечтайте защото мечтите наистина се сбъдват. Аз мечтая и се сбъдва, мечтая вечер преди да заспя. Мечтая като си визуализирам мечтите, представям си, че съм там, представям си какво си казвам с хората, които присъстват. Представям си местата на които искам да отида, какво ще си взема в багажа. Случката от днес която показва на 100%, че визуализацията действа е това, че ми се ядяха пълнени чушки и  си пожелах да има в обедното меню на ресторанта, представих си ги, и ето – имаше точно чушките които исках. Много хора искат да са богати искат да имат пари, аз никога не мечтая за пари, представям си нещата, които искам да имам благодарение на парите.

Искам да отправя препоръките си и към момичетата и жените които са избрали да имат моята професия. Тя наистина е прекрасна защото носи красота и наслада на хората, идва и от древността и е богата с история. За съжаление в България напоследък професия козметик е синоним на – Няма какво друго да стана. А не е така, това е работа която изисква постоянна инвестиция, необходимо е да надграждате и усъвършенствате себе си.

Да изкарате курс може да е прекрасен старт, но не ви прави перфектни, необходими са много усилия и желание за да станете наистина добри в професията. С това е свързана и работата ми към АМК – да направим професия медицински козметик разпознаваема и желана за младите момичета, които сега стартиращи в сферата на красотата.   

Ресурс на Вашата сила

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо? 

Обожавам да пътувам. Работата ми е свързана с посещения на различни конгреси. Често това са професионални пътувания, но те винаги са в компанията на моите най-близки приятелки, защото освен с приятелството с тях ни свързва и един и същи бизнес.

Често са ни питали – е как сте конкуренция, пък сте и семейни приятели. Няма по-ценно от това да имаш приятел със същите служебни проблеми. Много си помагаме и се подкрепяме в бизнеса.

Много зареждаща за мен е планината, тя дава много на този, който иска да си вземе. Всяка сряда сутрин сме на Витоша, всеки софиянец трябва да се възползва от това богатство, което имаме буквално на 10 мин. от центъра и динамиката на столицата.

Имам две деца, син вече тийнейджър на 14 и малка дъщеря на 3. Тя е нашия рефреш, сега отново с нея се връщаме към моментите на детството, но вече от позицията на по-улегнали родители. Въпреки, че тя е доста палава, ни зарежда с положителни емоции, когато я наблюдаваме как истински се радва на малките неща в живота. Защото понякога те са най-ценни.

Снимки: Личен архив. 18.12.2022 г. 

Получете в подарък демо процедура с Ендосфера за лице и тяло. 

Повече информация за процедурата за лице ще откриете ТУК за тяло ТУК

КОНТАКТИ:

Facebook: inbeautystudiosofia

WebSite: inbeautystudio.com

За запазване на час: 088 333 5003

Николета е личен козметик на Анастасия, която гарантира качеството на 100%

Регистрирайте се, за нашия Телеграм Асистент. С него получавате:

  • известия за безплатни уебинари
  • изненадващи подаръци
  • полезни и практични съвети
  • видеа, книги, статии и още много
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас