ГАЛИНА НАЧКОВА

Галина Начкова е Дама, която съчетава в себе си невероятен чар с богат професионален път. Тя е визионер, изследовател и търсач на иновативни решения в сферата на женското здраве и красотата! Независима млада жена, с вроден усет за красота, женственост, която излъчва едновременно нежност и сила.
Галина е основател и собственик на единствената у нас онлайн платформата за женско здраве и тазово дъно – Kegel8 България. Вече 7 години тя е нежен и красив посланик на грижата за една силно пренебрегвана и деликатна област в женското тяло – тазовото дъно, допринасящо за благосъстоянието на дамите!
Завършва „Интелектуална собственост и бизнес“ в Университета за национално и световно стопанство в София. Тя започва своя професионален път в България, във филиала на една от най-големите PR компании в света Edelman. Паралелно с това се обучава в чужбина към Edelman University, което ѝ дава възможност да работи с редица предизвикателни компании.

Днес Галина е отдадена изцяло на своя онлайн бизнес, работи с най-големите световни брандове тренажори за тазово дъно, не спира да се развива професионално, като преминава ежегодно обучения във Великобритания, САЩ, Канада, Австралия и Русия.

Тя е сертифициран женски уелнес треньор, автор на тренинги и статии, в които повдига темите табу, свързани с женското здраве, тазовото дъно и сексуалността.

Има собствена рубрика „Женски Тайни“ във вестник „Галерия“, а наскоро бе поканена, като автор в нашумялото онлайн издание krasivi.bg.

Кариера и постижения

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?)  Кои са професионалните висоти, към които се стремите? 

Първо, искам да благодаря за поканата да съм сред първите дами, които са на корицата на списанието.
Мисля, че няма да бъде изненада, че човек с моя характер, работи от 18-годишна възраст. Често в живота се случва така, че обстоятелствата ни поставят в интересни ситуации и ако можем да видим възможността отвъд проблема и просто да я вземем със замах, това ни изстрелва години напред в развитието ни като личности.

В началото на професионалния си път съм била в различни сфери на работа, например заместник-управител на известен столичен ресторант и фронт деск в чуждестранна банка. Плюсът при първите ми работни начинания беше, че те много бързо ми показаха силните ми страни, като например комуникацията с хората. Така един ден осъзнах, че искам повече, искам ново предизвикателство. Реших, че ще работя като PR експерт, усещах, че това е „моето нещо“ и го направих! Кандидатствах за стажантска програма в голяма агенция, завърших я успешно и предложението за работа не закъсня, а тогава наемането на стажанти беше почти мисия невъзможна. И така продължи моят дълъг професионален път като PR, започвайки с летящ старт в една от най-големите комуникационни агенции в София – мястото, което ми даде огромно поле за реализация.

След 10 години като PR мениджър, се впуснах в ролята на продуцент и треньор по комуникации. Имах идея и желание да реализирам свой собствен проект и създадох “Обучения за поведение пред камера за топ мениджъри“. Заедно с колеги, осъществих няколко поредни издания на тренингите в ТВ студио, с гост-водещ популярен български журналист.
След сферата на комуникациите и събитийния мениджмънт, кариерното ми развитие продължи като шеф на Microsoft Innovation Center Bulgaria. Преминах международно обучение за изграждане на Дигитални хъбове и успях да приложа знанията си, за да създам устойчив бизнес модел, по който да функционира Центърът за иновации в Sofia Tech Park. Под мое ръководство се случиха стотици събития и проекти в сферата на IT и иновациите.

През годините докато градих кариера, никога не съм пренебрегвала и своето личностно развитие. От дете съм любопитна и смея да твърдя, че от малка ме вълнуват духовните теми и екзистенциалните въпроси.

И до днес следвам търсенията на душата си и откривам отговори в науката, религията, езотериката, мистиката, космоса, познанието за енергията, древните практики, женското начало. Преминала съм обучения и посвещения в различни школи. До каквото и знание да съм се докосвала, винаги съхранявам своя център, като следвам единствено собствения си вътрешен компас.
В един момент от живота пътят ми някак естествено ме тласна към това в края на 2015 г. да създам своето начинание в полза на женското здраве. Паралелно с кариерата в корпоративния свят аз започнах да изграждам бизнеса си. Новото начинание беше моят „оазис“, нещото, което ме зареждаше всеки ден, даваше ми смисъл и сили да продължа напред, въпреки многото ангажименти, които бях поела и оборотите, на които работех ежедневно.
Може би затова в един момент, през периода на пандемията от Covid-19, всичко което не усещах като своя мисия, просто избледня. Осъзнах, че моят „женски бизнес“ е единственото, което искам да развивам – да работя за себе си, като предавам знанията си на жените и им помагам отново да имат пълноценен начин на живот.
Мечтая си да вдъхновя и други дами за нова професия. Надявам се, че с всеки изминал ден, все повече жени ще прегърнат идеята да бъдат „Нежни Ангели на тазовото дъно“. Пожелавам си и съвсем скоро да разширя екипа си от консултанти по женско здраве.

Трансформираща история

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история. 

Както вече споменах, по време на пандемията ясно осъзнах в каква посока искам да продължа живота си. В този период се появиха много нови възможности, съпроводени с най различни предизвикателства. Спомням си и че когато Анастасия създаде Woman Life Book и школата за женски треньори се включих веднага, тъй като беше точно в синхрон с начина, по който планирах да се развивам като експерт. Случи се така, че почти веднага с нея създадохме първите ни съвместни проекти – прекрасни курсове по женско здраве и интимна гимнастика.
Сайтът ми за тазово дъно вече съществуваше от няколко години, имаше блог пълен със статии и интервюта с експерти. Въпреки, че аз отдавна имах трибуна, от която да „говоря“ за женките проблеми, сега при онлайн изявите аз заставах пред хората с лицето си. Спомням си как една сутрин се събудих от притеснение и паника – сякаш за първи път осъзнах какво се случва. Казах си „та аз говоря за теми, по които никой в България не говори, теми които повечето жени премълчават заради срам и болка. Обяснявам пред огромна и непозната аудитория какво е смъкване и инконтиненция, как ли го приемат хората, ами близките ми, приятелите?“. И така – в лавина от натрапчиви мисли дни наред, започвах да се чувствам различно и това не ми допадаше особено. 

Тогава си дадох сметка, че всъщност нищо от тези мисли не ме притеснява реално, аз просто се бях изправила срещу собствените си бариери, не на експерта, а на жената. Въпреки това желанието и усещането ми, че изпълнявам своята мисия и имам принос за благополучието на жените бе това, което ме мотивираше да действам и да не спирам.
Спомням си, че тогава имах и уебинар с над 120 души и докато го водех, за части от секундата си припомних защо правя всичко това, защо има смисъл и защо жените се нуждаят от него. Дамите не спираха да задават въпроси, можеха да споделят в защитена среда и да получат подкрепа, да знаят, че не са сами в това през, което преминават и че има решение… Оказа се, че клиентки, на които съм помогнала още преди години, когато започнах да внасям първите тренажори, също са били на уебинара и ми се обадиха, за да ми припомнят за техните истории. Дамите ме окуражаваха да продължавам напред, искаха да знам, че жените имат нужда от мен и ми благодариха, че вече са здрави. Безценно! Няма по-голямо удовлетворение от това да знаеш, че си помогнал на друго човешко същество да се чувства добре. Припомних си многобройните имейли с отзиви от други клиентки. Замислих се за многото моменти когато заедно с тях сме плакали от радост, когато са усетили първите добри резултати и са си върнали самочувствието и пълноценния начин на живот.
Тази поредица от събития бе една проверка за мен. Случилото се, моята вътрешна трансформация, ми даде още повече увереност, сила и вяра в това, с което се занимавам и днес. Удовлетвореността и смисълът, които изпитвам всеки ден са толкова мощни, че буквално изкорениха всичките ми неосъзнати страхове.

Препоръки към други дами

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгнаха по пътя на своето развитие. Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях. Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път. 

Бих искала да кажа на дамите, които в момента са в някаква трудна ситуация или са демотивирани, разколебани и загубили вяра в собствените си способноси: Никога не се съмнявайте във вътрешния си глас! Имайте увереност, че дори това, което ви се случва в момента да ви се струва нелогично, проявете търпение, постоянство, воля и имайте вяра! Само така може смело да следвате копнежите на душата си, ден след ден, през каквито и пътища да ви превежда животът. Ако сте открили своята мисия, не позволявайте на никого да се опитва да ви убеждава какво е „добре“ за вас. Доверявайте се повече на собствената си преценка, морал и ценности. Също бих ви посъветвала да подбирате внимателно своите ментори и хората от които се учите, от които приемате информация – интуицията никога няма да ви подведе!

Ресурс на Вашата сила

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо? 

Обожавам стойностната музика, книгите и филмите, които ме вдъхновяват и зареждат. Често когато усетя, че цветовете на ежедневието ми стават сиви, пробуждам сетивата си с изкуство – изложби, театри, опера, концерти. Пътешествията в приятелска компания са сред най-любимите ми занимания.
Обичам разходките навън, за мен това е истинският лукс – да оставим природата да ревитализира тялото и ума ни. Стремя се да поддържам физиката си с леки и ненатоварващи упражнения за гръб и гъвкавост, съчетавам ги с упражнения на Кегел за тазовото дъно, винаги с Кегел тренажор за по-добри резултати. Упражненията за интимните мускули допълнително развиват нашата сексуалност и женственост, съхраняват младостта и жизнената ни сила. Те са превантивна мярка срещу редица неприятни състояния в областта, които могат да се появят след раждане, при промени в теглото и нарушения на хормоналния баланс, след операции, при менопауза или с напредването на възрастта.
Новата ми любима книга е „Успявай интелигентно” на д-р Робърт Холдън, която е чудесен „наръчник“ за всяка смела дама. За мен тя се появи в правилния момент, докато бях част от „Академията за Личен Имидж и Бранд“ на великолепната Йордана Димитрова, която много ценя и уважавам.
Вдъхновяващо ми действа също и да чета биографиите на великите личности, за да се докосна до техните гениални умове

КОНТАКТИ
FaceBook: Kegel8 България

WebSite: Kegel8 България

Снимките: личен архив. 27.11.2022 г. 

Обученията, които завърши и води Галина в Woman LifeBook:

Регистрирайте се, за нашия Телеграм Асистент. С него получавате:

  • известия за безплатни уебинари
  • изненадващи подаръци
  • полезни и практични съвети
  • видеа, книги, статии и още много
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Разгледайте нашите курсове на запис и предстоящи или се обадете на наш консултант, който ще ви насочи към най-правилния курс за вас